Wedstrijden 2013

Verslag Open Koppelwedstrijd op 22 september

Afgelopen zondagmorgen 22 september was er wederom veel belangstelling voor de open koppelwedstrijd (kind + ouder).
19 koppels hadden zich aangemeld. Ook dit jaar gingen ouderen met de jeugd als koppel de strijd aan om de felbegeerde wisselbokaal te winnen of 1
van de vele prijzen die gesponsord waren door Hengelsportzaak-Sappemeer.
Het was een stekwedstrijd die gehouden is in het Winschoterdiep nabij Sappemeer, die voor de 4e jaar is georganiseerd met als doel om ouderen samen
met de jeugd deel te nemen aan een stekwedstrijd.
Om 9.00 uur werd het startsignaal gegeven en snel werd al een visje gevangen. Halverwege de wedstrijd moest iedereen de hengels binnen halen om vervolgens
gezamenlijk een broodje hamburger eten en wat drinken.
Om 12.00 uur was de wedstrijd afgelopen. De gevangen vis werd gewogen en weer netjes terug gezet in het water.
De vangsten waren redelijk en vrijwel iedereen had vis gevangen.
Mede inspanning door het bestuur, vele vrijwilligers en Hengelsport-Sappemeer was het ook dit jaar weer een geslaagde koppelwedstrijd voor de jeugd en ouderen.

Uitslag:
1 E. Orsel en F. Orsel (2250 gram), winnaar wisselbokaal
2 L. Middel en P. Middel (2030 gram)
3 D. Brakels en H. Brakels (2000 gram)

Verslag 80+ gooien een hengeltje uit op 10 juli

Woensdag 10 juli j.l. kwamen zevenentwintig bewoners van woonzorgcentra uit Slochteren, Noordbroek, Siddeburen en Middelstum op
bezoek in Hoogezand-Sappemeer. De tachtig plussers kwamen niet zomaar. Ze deden samen met bewoners van Zonnehuis St Josef mee
aan een viswedstrijd bij de Oosterparkvijvers in Hoogezand. De wedstrijd werd voor de 4e maal georganiseerd door de Jeugdhengelsportvereniging
Hoogezand-Sappemeer en Zonnehuisgroep Noord (waar de woonzorgcentra deel van uitmaken).
Voor de wedstrijd moest er heel wat werk verzet worden door de vrijwilligers, zoals alle hengels optuigen, uitloden en alle aas en voer klaar zetten
die voor deze dag gesponsord was door Hengelsport-Sappemeer. Nadat de speciale, sterke stoelen waren klaargezet kwamen al snel de eerste busjes
aan met de tachtig plussers. Onder begeleiding van de vrijwilligers namen ze plaats op een veilig afstand van het water en ze mochten direct al beginnen
met het vissen om zo alvast in het wedstrijdgevoel te komen. Er werden al snel wat visjes gevangen, doch deze telden nog niet mee voor de wedstrijd.
Na het startsein begon de wedstrijd. De controleurs hadden het druk met het onthaken van de vissen, opmeten en de lijn met dobber en aas weer in
het water uit te zetten. De koks van St Jozef brachten koffie en heerlijke broodjes met warme worst mee voor de vissers.
Na 1,5 uur vissen werd het stopsein gegeven, maar enkele tachtig plussers waren niet te stoppen en bleven doorvissen.
In totaal zijn er 59 vissen gevangen met een totale lengte van 645 cm.
Er werd gevist op lengte en de winnaar was dhr. Scholte met 96 cm. Hij kreeg de wisselbeker.
De 2e plaats was voor dhr. Bos met 82 cm, en de 3e plaats dhr. Bonnema met 81 cm.

Alle deelnemers waren het er over eens: deze wedstrijd is voor herhaling vatbaar!
Deze dag is mogelijk gemaakt dankzij vrijwilligers van Jeugdhengelsportvereniging Hoogezand-Sappemeer, Zonnehuisgroep Noord, Hengelsport-Sappemeer
en de Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe.

Verslag open viswedstrijd op 7 juli

Afgelopen zondagmorgen 7 juli is de 8e open viswedstrijd gehouden rond de Oosterparkvijvers in Hoogezand-Sappemeer.
Ook deze keer was de opkomst groot. 60 kinderen hebben deelgenomen aan de wedstrijd.
Voor de wedstrijd was van alles te beleven zoals een castingbaan en voerballen gooien in emmers. Hiermee waren leuke prijzen te winnen.
Om 10.00 uur werd het startsignaal gegeven voor de wedstrijd. Er werd gevist in 3 leeftijdsgroepen: 6 t/m 10, 11 t/m 13 en 14 t/m 18 jaar.
Het weer zat erg mee. Veel zon en weinig wind, maar de vissen lieten zich niet makelijk vangen. Totaal werden er 144 vissen gevangen.
De gevangen vis werd door de vrijwilligers van HSV Voorwaarts en van HSV centrum opgemeten en direct weer terrugezet in het water.
Om 12.00 uur geen de toeter voor het eindsignaal van de wedstrijd, en de jeugd moest nog even tijdje wachten op de uitslag.
In elke leeftijdscategorie waren voor de 1e, 2e en 3e plaats een beker met daarnaast een wisselbeker voor de algemeen kampioen.
De prijzen zijn uitgereikt door Otto Ketelaar van Hengelsport-Sappemeer die ook veel prijzen beschikbaar heeft gesteld alsmede aas en lokvoer.
En niet te vergeten de prijzen die beschikbaar gesteld zijn door Spro.

De prijswinnaars waren:

6 t/m 10 jaar
1e Dilane Swart (38 cm)
2e Marc Heller (26 cm)
3e Wouter Westerdiep (26 cm)

11 t/m 13 jaar
1e Lou-Anne Middel (153 cm)
2e Mathijs Wetsman (130 cm)
3e Kaylee Strobos (84 cm)

14 t/m 18 jaar
1e Mark Everts (203 cm) algemeen kampioen wisselbokaal
2e Ray v.d. Linde (186 cm)
3e Gert Muntendam (116 cm)

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door:
Hengelsport Sappemeer
Spro Hengelsport BV
Gemeente Hoogezand Sappemeer
Hengelsportfederatie Groningen Drenthe
Edwins partytentverhuur
Catering Marloes en Jeroen (catering voor de jeugd en vrijwilligers)
Vrijwilligers HSV Voorwaarts en HSV Centrum

Verslag Panlatwedstrijd op 5 juni

Woensdagavond 5 juni jongstleden werd door de vereniging een open panlatwedstrijd De Vier Keien”georganiseerd.
Deze keer werd de wedstrijd gehouden in het Oosterparkvijvers te Hoogezand.
15 kinderen hebben deelgenomen aan de deze wedstrijd, waarvan 4 kinderen van 9 jaar uit Rusland die een aantal weken in Nederland zijn in een kader van een project.
Na het startsignaal om 18.30 uur gingen alle kinderen positief van start. De vangst was deze keer matig en met een versnapering tussendoor ging de tijd snel voorbij en om 20.00 uur werd het eindsignaal gegeven.
Net als voorgaande jaren werd er weer gevist met een panlat met daaraan een tuigje. Het idee achter het vissenmet panlatten is om met eenvoudig gelijke materiaal op een leuke manier een visje te vangen.
De panlatten alsmede de prijzen zijn ook dit jaar weer beschikbaar gesteld door tuinhoutbedrijf “De Vier Keien” te Zuidbroek.
Ook vrijwilligers van Hengelsport Sappemeer waren aanwezig om de jeugd o.a. te helpen met onthaken van de vis.
Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de sponsor en naast de 3 winnaars kregen ook alle overige kinderen een prijs.

Uitslag is als volgt:
1e Moos Eleveld 46 cm
2e Vincent Feijen 24 cm
3e Valery 14 cm

Moos Eleveld winnaar prijsvraagwedstrijd Hengelsportbeurs Groningen 2013

Op de afgelopen Hengelsportbeurs in Groningen stond de Jeugdhengelsportvereniging samen met de Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe op een stand.
Voor de jeugd was er een prijsvraagwedstrijd waarmee een leuke hoofdprijs viel te winnen.
Het was een leuke en tevens een pittige prijsvraagwedstrijd, met vragen over spreekwoorden die met vissen hadden te maken, uitheemse soort en zoetwatervissen.
Circa 120 kinderen hebben hieraan meegedaan. Uit de vele goede beantwoorde prijsvraagformulieren is een winnaar getrokken en zijn naam is Moos Eleveld wonend te Sappemeer.
Op zaterdag 20 april heeft Moos Eleveld zijn prijs in ontvangst genomen die beschikbaar gesteld is door Hengelsport federatie Groningen-Drenthe.